U organizaciji poslovnog tjednika Lider, u Zagrebu je 18. veljače 2016. održana 7. konferencija „Budućnost obiteljskih tvrtki“ s više od 150 sudionika.

Tema ovogodišnje konferencije bila je „Ostaviti biznis nasljednicima ili ga prodati?“, a glavni cilj konferencije bio je osvijestiti i promicati pozitivnu ulogu obiteljskih tvrtki, pružiti odgovore na najvažnija pitanja s kojima se danas susreću, te ponuditi pomoć obiteljskim tvrtkama u rješavanju problema vezanih uz specifičnosti vlasništva i upravljanja obiteljskim tvrtkama.

Željko Perić, osnivač i izvršni partner Capera, bio je gost predavač, a govorio je o mogućim izlaznim strategijama vlasnika. U polusatnom izlaganju govorio je i o značaju prepoznavanja pravoga trenutka za izlaz, pripremi kompanije za proces, maksimiranju vrijednosti i važnosti postizanja balansa između cijene i ne-financijskih uvjeta transakcije koji su važni za ukupno zadovoljstvo prodavatelja.

Caper je 2014. godine, kao jedini partner iz Hrvatske, primljen u najprestižniju svjetsku organizaciju M&A International Inc., prisutnu u preko 40 zemalja svijeta s preko 700 eksperata iz različitih industrija, čiji je fokus upravo savjetovanje vlasnika i menadžmenta kompanija u ovakvim procesima.

Leave a Reply