Caper je vodeći hrvatski savjetnik u projektima prodaje, akvizicija i spajanja firmi (M&A) i jedini hrvatski član Oaklinsa, najuspješnije i najiskusnije svjetske mid-market organizacije M&A savjetnika

Vodeći smo M&A savjetnik na domaćem tržištu te smo od osnutka, 2005. godine, savjetovali preko 50 klijenata u transakcijama vrijednim ukupno preko 1,2 mlrd. USD. Upravo je relativno mali broj projekata, do 5 godišnje, jedna od ključnih karakteristika našeg poslovnog modela koji počiva na kvalitetnom i posvećenom radu sa svakim klijentom.

Naša odgovornost prema klijentima temelji se na integritetu i otvorenosti. Dobro nije dovoljno za nas. Težimo izvanrednom.

Od 2014. godine jedini smo hrvatski član Oaklinsa, najuspješnije i najiskusnije svjetske mid-market organizacije M&A savjetnika. Od tada klijenti dobivaju podršku cijele mreže savjetnika sa širokim iskustvom u relevantnim industrijama i transakcijama, lokalnim znanjem o stranim tržištima i direktnim pristupom njihovim decision-makerima. Članstvo nam omogućava da svojim klijentima pružimo još kvalitetniju uslugu.

Iako su u fokusu našeg poslovanja projekti spajanja i preuzimanja (M&A), dio biranih klijenata koristi i usluge strateškog savjetovanja te savjetovanja u restrukturiranju i reorganizaciji poslovanja

U 55% do sada ostvarenih M&A transakcija, bili smo na strani prodavatelja, a u preostalih 45% na strani kupca. U 70% slučajeva to su bile međunarodne transakcije, dok je domaćih bilo 30%.

Naša strast konstantno nas potiče da nadograđujemo stručnost i ambiciju da budemo najbolji. Naš dinamičan model, u kojemu bez opterećenja djelujemo između naših lokalnih korijena i globalne scene, otkriva najbolje prilike našim klijentima. Naša odgovornost prema klijentima i partnerima temelji se na predanosti i integritetu,čime stvaramo dugoročne, plodonosne međuodnose.

S fokusom na ove vrijednosti realiziramo najbolje poslove i osnažujemo naše klijente na njihovom putu prema izvanrednom.

NAŠ TIM

Željko Perić - Caper

Željko Perić

Osnivač

Željko Perić je osnivač i Izvršni partner Capera. Prije osnivanja Capera 2005. godine, Željko je proveo 20 godina na visokim menadžerskim pozicijama u nekima od vodećih regionalnih kompanija. Bio je predsjednik Uprave Lure (današnjeg Dukata). Prije pridruživanja Luri, Željko je proveo devet godina u Plivi na pozicijama Financijskog direktora i člana Uprave Plive, najveće farmaceutske kompanije CEE regije koja je u to vrijeme kotirala na Londonskoj burzi. Tijekom karijere, Željko je vodio velik broj timova u raznim projektima vezanim uz korporativne financije uključujući međunarodne akvizicije, divestiranja, restrukturiranja i dokapitalizacije.

Željko je diplomirao ekonomiju na Sveučilištu u Zagrebu, a svoju je menadžersku edukaciju nadograđivao na Harvard Business School, IMD, Management Centre Europe i IEDC.

Željko je tijekom karijere stekao značajno iskustvo u sljedećim industrijama: farmaceutska, mliječna, konditorska, industrija pića, građevinska industrija, industrija građevnih materijala i hotelska industrija.

Željko Perić
Osnivač

Željko Perić je osnivač i Izvršni partner Capera. Prije osnivanja Capera 2005. godine, Željko je proveo 20 godina na visokim menadžerskim pozicijama u nekima od vodećih regionalnih kompanija.

Joško Vučetić - Caper

Joško Vučetić

Managing Partner

Joško Vučetić je Managing Partner u Caperu. Prije nego se pridružio Caperu 2005. godine, Joško je proveo dvije godine u Luri (današnjem Dukatu). Ondje je stigao iz Plivinog M&A odjela, gdje je prethodno proveo također dvije godine. Joško ima bogato iskustvo u međunarodnim akvizicijama: radio je na brojnim transakcijama u različitim sektorima ukupne vrijednosti preko milijarde dolara. Usto, radeći u vodećim regionalnim kompanijama, Joško je bio osobno uključen na brojnim projektima divestiranja, restrukturiranja i ostalim projektima iz područja korporativnih financija.

Joško ima diplomu iz područja Financija i Supply chain managementa sa Syracuse sveučilišta u New Yorku.

Joško je tijekom karijere stekao značajno iskustvo u sljedećim industrijama: hotelska, financijska, prehrambena, industrija pića, naftna i farmaceutska industrija.

Joško Vučetić
Partner

Joško Vučetić je Managing Partner u Caperu. Prije nego se pridružio Caperu 2005. godine, Joško je proveo dvije godine u Luri (današnjem Dukatu).

Katarina Čuić - Caper

Katarina Čuić

M&A Direktorica

Katarina Čuić je M&A direktorica u Caperu. Nakon završenog magisterija Ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Katarina se pridružila Podravci, gdje je radila kao specijalist za spajanja i preuzimanja na nivou Podravka Grupe. Karijeru je nastavila u odjelu financijskog savjetovanja Deloittea, gdje je kao član tima za procjene vrijednosti i financijsko modeliranje aktivno sudjelovala u različitim projektima. Također, bila je uključena u pripreme analiza alokacije kupoprodajne cijene, projekte dubinskog snimanja te financijskog restrukturiranja. Prije dolaska u Caper, Katarina je radila u Kontrolingu poslovanja Ericsson Nikola Tesla d.d.

Katarina tečno govori engleski te ima znanje njemačkog jezika.

Katarina Čuić
M&A direktorica

Katarina Čuić je M&A direktorica u Caperu. Prije dolaska u Caper, Katarina je radila u Kontrolingu poslovanja Ericsson Nikola Tesla d.d.

Denis Sablić - Caper

Denis Sablić

Viši suradnik

Denis Sablić je viši suranik u Caperu. Završio je magistarski studij iz financija na Harvard Extension School, a preddiplomski studij na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Za vrijeme preddiplomskog studija bio je demonstrator na katedri ekonomije.

Denis tečno govori engleski i njemački jezik te ima položen CFA Level 1.

Denis Sablić
Viši suradnik

Denis Sablić je viši suradnik u Caperu. Završio je magistarski studij iz financija na Harvard Extension School. Denis tečno govori engleski i njemački jezik te ima položen CFA Level 1.

Bruno Josipović - Caper

Bruno Josipović

Analitičar

Bruno Josipović je analitičar u Caperu. Magistrirao je financije i financijsku matematiku na EDHEC Business School-u te financije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Također je pohađao program ljetne škole na Bocconi University. Za vrijeme preddiplomskog studija bio je demonstrator na katedri za financije.

Bruno tečno govori engleski i njemački te ima znanje francuskog jezika.

Bruno Josipović
Analitičar

Bruno Josipović je analitičar u Caperu. Magistrirao je financije i financijsku matematiku na EDHEC Business School-u te financije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Martina Raškaj - Caper

Martina Raškaj

Marketing

Martina Raškaj je u Caperu odgovorna za marketing. Prije pridruživanja Caperu, Martina je četiri godine radila kao komercijalist za vanjsku trgovinu te godinu dana na projektu koji je aplicirao za Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj. Marketing joj je već duže vrijeme područje ozbiljnog interesa.

Martina je magistrirala menadžersku informatiku na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Također je pohađala ljetnu školu Discover Management Program na IEDC-Bled School of Management.

Martina tečno govori engleski i ima znanje njemačkog jezika.

Martina Raškaj
Marketing

Martina Raškaj je u Caperu odgovorna za marketing. Prije pridruživanja Caperu, Martina je provela četiri godine u području komercijale.

OAKLINS

Najuspješnija i najiskusnija svjetska mid-market organizacija M&A savjetnika

Osnovana kao M&A International prije 30 godina, 2016. je cjelovitim rebrandingom promijenila ime u Oaklins. Oaklinsov tim razvio je jedinstveni model zajedničkog projektnog rada svojih preko 850 profesionalaca u više od 45 zemalja svijeta pružajući klijentima neusporedivu podršku, stručne savjete o spajanjima i preuzimanjima, prikupljanju kapitala, financijskom i operativnom restrukturiranju te razvijanju strategije rasta. U zadnjih 5 godina Oaklinsov je tim uspješno zaključio 1.700 transakcija.