Caper je vodeći hrvatski savjetnik u projektima prodaje, akvizicija i spajanja firmi (M&A) i jedini hrvatski član Oaklinsa, najuspješnije i najiskusnije svjetske mid-market organizacije M&A savjetnika

Vodeći smo M&A savjetnik na domaćem tržištu te smo od osnutka, 2005. godine, savjetovali preko 50 klijenata u transakcijama vrijednim ukupno preko 1,2 mlrd. USD. Upravo je relativno mali broj projekata, do 5 godišnje, jedna od ključnih karakteristika našeg poslovnog modela koji počiva na kvalitetnom i posvećenom radu sa svakim klijentom.

Naša odgovornost prema klijentima temelji se na integritetu i otvorenosti. Dobro nije dovoljno za nas. Težimo izvanrednom.

Od 2014. godine jedini smo hrvatski član Oaklinsa, najuspješnije i najiskusnije svjetske mid-market organizacije M&A savjetnika. Od tada klijenti dobivaju podršku cijele mreže savjetnika sa širokim iskustvom u relevantnim industrijama i transakcijama, lokalnim znanjem o stranim tržištima i direktnim pristupom njihovim decision-makerima. Članstvo nam omogućava da svojim klijentima pružimo još kvalitetniju uslugu.

Iako su u fokusu našeg poslovanja projekti spajanja i preuzimanja (M&A), dio biranih klijenata koristi i usluge strateškog savjetovanja te savjetovanja u restrukturiranju i reorganizaciji poslovanja

U 55% do sada ostvarenih M&A transakcija, bili smo na strani prodavatelja, a u preostalih 45% na strani kupca. U 70% slučajeva to su bile međunarodne transakcije, dok je domaćih bilo 30%.

Naša strast konstantno nas potiče da nadograđujemo stručnost i ambiciju da budemo najbolji. Naš dinamičan model, u kojemu bez opterećenja djelujemo između naših lokalnih korijena i globalne scene, otkriva najbolje prilike našim klijentima. Naša odgovornost prema klijentima i partnerima temelji se na predanosti i integritetu,čime stvaramo dugoročne, plodonosne međuodnose.

S fokusom na ove vrijednosti realiziramo najbolje poslove i osnažujemo naše klijente na njihovom putu prema izvanrednom.

NAŠ TIM

Željko Perić - Caper

Željko Perić

Osnivač

Željko Perić je osnivač i Izvršni partner Capera. Prije osnivanja Capera 2005. godine, Željko je proveo 20 godina na visokim menadžerskim pozicijama u nekima od vodećih regionalnih kompanija. Bio je predsjednik Uprave Lure (današnjeg Dukata). Prije pridruživanja Luri, Željko je proveo devet godina u Plivi na pozicijama Financijskog direktora i člana Uprave Plive, najveće farmaceutske kompanije CEE regije koja je u to vrijeme kotirala na Londonskoj burzi. Tijekom karijere, Željko je vodio velik broj timova u raznim projektima vezanim uz korporativne financije uključujući međunarodne akvizicije, divestiranja, restrukturiranja i dokapitalizacije.

Željko je diplomirao ekonomiju na Sveučilištu u Zagrebu, a svoju je menadžersku edukaciju nadograđivao na Harvard Business School, IMD, Management Centre Europe i IEDC.

Željko je tijekom karijere stekao značajno iskustvo u sljedećim industrijama: farmaceutska, mliječna, konditorska, industrija pića, građevinska industrija, industrija građevnih materijala i hotelska industrija.

Željko Perić
Osnivač

Željko Perić je osnivač i Izvršni partner Capera. Prije osnivanja Capera 2005. godine, Željko je proveo 20 godina na visokim menadžerskim pozicijama u nekima od vodećih regionalnih kompanija.

Joško Vučetić - Caper

Joško Vučetić

Managing Partner

Joško Vučetić je Managing Partner u Caperu. Prije nego se pridružio Caperu 2005. godine, Joško je proveo dvije godine u Luri (današnjem Dukatu). Ondje je stigao iz Plivinog M&A odjela, gdje je prethodno proveo također dvije godine. Joško ima bogato iskustvo u međunarodnim akvizicijama: radio je na brojnim transakcijama u različitim sektorima ukupne vrijednosti preko milijarde dolara. Usto, radeći u vodećim regionalnim kompanijama, Joško je bio osobno uključen na brojnim projektima divestiranja, restrukturiranja i ostalim projektima iz područja korporativnih financija.

Joško ima diplomu iz područja Financija i Supply chain managementa sa Syracuse sveučilišta u New Yorku.

Joško je tijekom karijere stekao značajno iskustvo u sljedećim industrijama: hotelska, financijska, prehrambena, industrija pića, naftna i farmaceutska industrija.

Joško Vučetić
Partner

Joško Vučetić je Managing Partner u Caperu. Prije nego se pridružio Caperu 2005. godine, Joško je proveo dvije godine u Luri (današnjem Dukatu).

Katarina Čuić - Caper

Katarina Čuić

M&A Direktorica

Katarina Čuić je M&A direktorica u Caperu. Nakon završenog magisterija Ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Katarina se pridružila Podravci, gdje je radila kao specijalist za spajanja i preuzimanja na nivou Podravka Grupe. Karijeru je nastavila u odjelu financijskog savjetovanja Deloittea, gdje je kao član tima za procjene vrijednosti i financijsko modeliranje aktivno sudjelovala u različitim projektima. Također, bila je uključena u pripreme analiza alokacije kupoprodajne cijene, projekte dubinskog snimanja te financijskog restrukturiranja. Prije dolaska u Caper, Katarina je radila u Kontrolingu poslovanja Ericsson Nikola Tesla d.d.

Katarina tečno govori engleski te ima znanje njemačkog jezika.

Katarina Čuić
M&A direktorica

Katarina Čuić je M&A direktorica u Caperu. Prije dolaska u Caper, Katarina je radila u Kontrolingu poslovanja Ericsson Nikola Tesla d.d.

Denis Sablić - Caper

Denis Sablić

Viši suradnik

Denis Sablić je viši suranik u Caperu. Završio je magistarski studij iz financija na Harvard Extension School, a preddiplomski studij na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Za vrijeme preddiplomskog studija bio je demonstrator na katedri ekonomije.

Denis tečno govori engleski i njemački jezik te ima položen CFA Level 1.

Denis Sablić
Viši suradnik

Denis Sablić je viši suradnik u Caperu. Završio je magistarski studij iz financija na Harvard Extension School. Denis tečno govori engleski i njemački jezik te ima položen CFA Level 1.

Bruno Josipović - Caper

Bruno Josipović

Suradnik

Bruno Josipović je suradnik u Caperu. Magistrirao je financije i financijsku matematiku na EDHEC Business School-u te financije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Također je pohađao program ljetne škole na Bocconi University. Za vrijeme preddiplomskog studija bio je demonstrator na katedri za financije.

Bruno tečno govori engleski i njemački te ima znanje francuskog jezika.

Bruno Josipović
Suradnik

Bruno Josipović je suradnik u Caperu. Magistrirao je financije i financijsku matematiku na EDHEC Business School-u te financije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

OAKLINS

Najuspješnija i najiskusnija svjetska mid-market organizacija M&A savjetnika

Osnovana kao M&A International prije 30 godina, 2016. je cjelovitim rebrandingom promijenila ime u Oaklins. Oaklinsov tim razvio je jedinstveni model zajedničkog projektnog rada svojih preko 850 profesionalaca u više od 45 zemalja svijeta pružajući klijentima neusporedivu podršku, stručne savjete o spajanjima i preuzimanjima, prikupljanju kapitala, financijskom i operativnom restrukturiranju te razvijanju strategije rasta. U zadnjih 5 godina Oaklinsov je tim uspješno zaključio 1.700 transakcija.